Presentació

logo-posidonia-med-medium-transp.png

 

Posidonia MED és una és una Associació Internacional sense ànim de lucre que treballa per invertir el procés de reducció de la  Posidonia oceanica en l’ecosistema  marí i costaner del mediterrani. Promou una cultura ecològica i respectuosa amb el medi ambient a través d’esdeveniments, iniciatives de conscienciació i  campanyes de comunicació.
L’entitat neix l’any 2012 a Espanya  com a natural seguiment de les activitats connectades amb el Posidonia Festival, esdeveniment anual que es realitza de forma continuativa des del 2008, any en el qual va néixer a Formentera.

Posidonia MED té base a Espanya (Barcelona) on entre les seves principals activitats es troba el Posidonia Festival. Compta amb una associació representant a Itàlia (Assoc. Posidonia Project Carloforte, organitzadora del Posidonia Festival a Carloforte i Santa Margherita Ligure) i amb una xarxa internacional consolidada d’organitzacions col•laboradores i partners.
Posidonia MED és formada per professionals de diferents sectors i voluntaris que treballen i col•laboren per promoure la conscienciació ecològica i ambiental i el desenvolupament sostenible a través de la comunicació avançada, l’art i la cultura.

Posidonia oceanica, com a element clau per a la conservació dels ecosistemes marins i costaners i com a organisme imprescindible per a la vida i la sostenibilitat dels nostres mars i litorals.

Missió: Invertir la tendència de reducció de la Posidonia oceanica en  el Mediterrani.

Visió: Ser una entitat de referència en la conca del Mediterrani en la defensa i conservació de la Posidonia oceanica.

Valors: Tota l’activitat de Posidònia MED es realitza sobre la base dels valors de la sostenibilitat, l’honestedat, el respecte al medi ambient, l’aprenentatge lúdic, l’acció directa, cooperativa, proactiva i positiva.

 

Objectius

Defensar i protegir la Posidonia oceanica al Mar Mediterrani.
Sensibilitzar i conscienciar a l’opinió pública sobre la necessitat de protegir la Posidonia oceanica.
Sensibilitzar als grups d’interès sobre la necessitat de protegir la Posidonia oceanica.
Fomentar el Turisme Sostenible a la conca del Mediterrani
Crear una Xarxa Internacional de Professionals, Organitzacions i Ciutadans.

 

Àmbits d’actuació

Línia Cultural

Les principals accions d’aquesta línia estratègica són:
–    Posidonia Festival: Festival internacional d’Art, Medi ambient i Desenvolupament Sostenible que es realitza des de l’any 2008 .
–    Altres accions culturals específiques

Línia educativa

–    Posada en marxa d’una oferta educativa en diferents àmbits (escoles, associacions, empreses, bussejadors, navegants, etc.)
–    Promoció de la divulgació científica

Línia Informativa

Gràcies a la informació, s’aconsegueix la sensibilització de la població per la protecció de la Posidonia oceanica, això ho aconseguirem mitjançant la difusió de informació contínua sobre els temes relacionats amb la Posidònia i el medi ambient.

Línia Lobbisme

–    Promoció directa o indirecta d’accions legals per a la preservació de la Posidonia
–    Incidir en els sectors  relacionats directament amb la temàtica.

Línia Turisme Sostenible

Fomentar el turisme sostenible i la Posidonia com a indicador de qualitat de les destinacions turístiques.

 

logo-posidonia-med.png

Altres referències:  www.posidoniaproject.org