Sitges

Visió general

sitge-google-earth.jpg

Sitges ha estat des de sempre un lloc que ha embadalit artistes, turistes i, en general, visitants de tot arreu. Per a molts, el secret és la seva llum i els prop de 300 dies de sol a l’any, com van constatar pintors, escultors i escriptors que, a finals del segle XIX, es van instal•lar aquí.

I és que la natura ha estat generosa amb Sitges, que té el privilegi d’estar situat a la costa del mar Mediterrani i al peu del massís del Garraf.

A nivell cultural, el llegat és extraordinari, l’art és viu i les tradicions es mantenen amb modernitat. Sitges ha conservat importants referències medievals i de l’antic poble de pescadors que va ser, i ofereix als visitants un important patrimoni arquitectònic.

El Sitges del segle XXI es basa en la innovació i la creativitat, però sense perdre mai les seves arrels.

sitges-raco-calma.jpg

Sitges té 13 platges amb la bandera blava que certifica la qualitat de les seves infraestructures i serveis. Trobem cales petites i tranquil•les, platges amples de sorra fina molt familiars, o platges urbanes amb vistes al centre històric i situades en ple passeig a les quals es pot accedir a peu.

sitges-playa-sant-sebastia.jpg

L’oferta d’allotjament a Sitges està dissenyada a mida de tots els gustos i totes les necessitats: des de grans hotels integrats per cadenes internacionals, fins a petits establiments de gestió familiar.
A través de la pàgina web www.sitgestur.cat es poden fer reserves.

Quant a la gastronomia, la malvasia és el vi dolç típic de Sitges, elaborat amb la varietat de raïm del mateix nom i catalogat com a baluard de l’Slowfood.

Sitges compta amb una gran varietat de cafeteries, bars i gelateries de tots els estils i ambients, que es reparteixen pels diversos carrers i places.

sitges-by-night.jpg

   

Anar a Sitges

Sitges és un municipi de la província de Barcelona, pertanyent a la comarca del Garraf, a la Comunitat Autònoma de Catalunya. La localitat està situada a la costa mediterrània, a 36 km al sud de Barcelona; i a 50 km al nord de Tarragona.

Per carretera:
– L’Autopista C-32 enllaça Sitges amb Barcelona en 30 minuts, i amb Tarragona en 45 minuts. Des de Vilafranca s’accedeix a l’Autopista AP-7 que, en direcció nord, arriba fins a la Jonquera i connecta amb la xarxa d’autopistes europees, i en direcció sud, amb la resta d’autopistes espanyoles.
– La carretera C-31 (Costes del Garraf) també uneixen Sitges amb Barcelona, sense peatge, però amb corbes.

Amb bus:
L’empresa MonBus manté línia regular entre Sitges i Barcelona, passant per l’Aeroport. Amb sortides a cada hora en punt des de Barcelona i passats cinc minuts de cada hora des de Sitges.
Informació de Mon-Bus: (0034) 93.893.706; www.monbus.cat.
Hi ha també un bus nocturn Barcelona-Sitges TMB N30.

Amb tren:
– Rodalies de Renfe (línia C2, Granollers-Vilanova). Aproximadament cada 15 minuts hi ha un tren que uneix Barcelona (estació de Sants) amb Sitges en 30 minuts. Des de Barcelona Sants surten trens diaris cap a la resta d’Espanya i Europa.
– Amb menys freqüència, trens regionals de Renfe uneixen Sitges amb Tarragona en 50 minuts aproximadament.

Amb avió:

– L’Aeroport Internacional de Barcelona, el Prat, es troba a 28 Km (25 minuts) de Sitges. Operen la gran majoria de companyies aèries. Hi ha vols diaris a la resta de ciutats d’Espanya i a la resta de ciutats europees i d’altres continents.
Cada trenta minuts hi ha trens que uneixen Sitges amb l’estació del Prat de Llobregat on es pot agafar un tren que arriba fins al mateix aeroport. El mateix recorregut també es pot fer en sentit contrari.
La companyia Mon-bus té un servei diari regular d’autocars que tenen parada a l’aeroport de Barcelona, T-1, cada 30 minuts. www.monbus.cat
Per carretera, l’aeroport enllaça amb Sitges a través de l’autopista C-32 o bé per la carretera C-31.

– En els aeroports de Reus (a 67 km; 45 minuts) i Girona (a 135 km; 1 hora) operen companyies de baix cost.

En Vaixell:
– Sitges disposa de tres ports esportius als quals poden accedir embarcacions de les següents dimensions màximes:
eslora  màniga  calat
Port d’Aiguadolç  26 m     6 m       2.80 m
Port Ginesta        25 m     7 m    consultar
Port de Garraf     20 m    5.5 m      3 m

– Barcelona dispos d’un important port amb línies regulars a les Illes Balears i Itàlia.

Transport a Sitges:
Bus urbà (2 línies):
De 08:00 a 21:00 els dies laborables i de 09:30 a 21:00 els dissabtes i festius. Amb una cadència de 30 minuts.

Taxi:
938941329 | 938943594 www.taxisitges.com

  

sitges-panorama.jpg