Inici arrow Sobre nosaltres arrow EcoFestival-Sostenibilitat
EcoFestival-Sostenibilitat
Amb la finalitat de dur a terme un EcoFestival veritable és necessari adoptar, progressivament, mesures concretes que puguin posar en pràctica els conceptes de Responsabilitat i Sostenibilitat.
 

L'organització del Posidonia Festival ha estat desenvolupant algunes accions per a reduir l'impacte del Festival, globalment en el medi ambient i localment. Bo i axí, tots hem de ser conscients que malgrat que l'organització del Festival està assumint les seves responsabilitats amb el medi ambient, això no serà suficient sense la responsabilitat de totes les organitzacions i de cadascun dels participants.

En qualsevol cas, aquesta és una veritable prova que un altre món no només és possible sinó que está realment en construcció.

 

Recollida de brossa i reciclatge

La brossa va ser recollida en contenidors diferents per tal de ser reciclada posteriorment, en la mesura del posible, en cooperació amb l’Ajuntament de Carloforte, Ajuntament de Sitges .

Plàstics biodegradables

L’organització del Posidonia festival va utilizar principalment plàstic biodegradable per als serveis de càtering. Aquests plàstics estaven fets de Mater-Bi.

 

Decoracions

Les decoracions del festival s'han ideat, projectat i realitzat seguint els principis del reciclatge i del menor impacte ambiental possible, la gran part dels materials utilitzats han estat materials reciclats.

 

 Tallers, instal.lacions, activitats

Durant el Posidonia Festival van realitzar-se tallers (per a nens i adults) , instal•lacions I activitats centrades en temàtiques ecològiques com el reciclatge, les energies renovables, limpeza creativa de platjes, protecció dels ecosistemes. Totes les activitats es van realizar seguint els principis del reciclatge i l’estalvi energètic.

Transport elèctric i col•lectiu

L’organització del festival promou l’us del transport elèctric i col•lectiu , enlloc del transport privat, com els transports públics, el carsharing, i vehícles elèctrics.

 

Productes locals – Km zero

L’organització del Festival promou el consum de productes locals i Km 0 en tots els sectors, des de l’alimentació (preferiblement ecològica) fins a la logística.

 

Reducció del consum de plàstics i paper

Entre les accions de comunicación i producción que posen particular atenció al respecte al mediambient, hi ha:

-    Us majoritari de mitjans i suports digitals, enlloc del paper o del plàstic
-    Us de paper ecològico i altres materials reciclats

 
 
EnglishSpanishCatalanItalian
Inici
Nova Web Posidonia Festival
Enllaços
Sobre nosaltres
Edicions 2015
Edicions Anteriors
Formentera 2010-2008