Inici

Posidonia MED

logo-posidonia-med-medium-transp.png

Presentació

Posidonia MED és una és una Associació Internacional sense ànim de lucre que treballa per invertir el procés de reducció de la  Posidonia oceanica en l'ecosistema  marí i costaner del mediterrani. Promou una cultura ecològica i respectuosa amb el medi ambient a través d'esdeveniments, iniciatives de conscienciació i  campanyes de comunicació.
L'entitat neix l'any 2012 a Espanya  com a natural seguiment de les activitats connectades amb el Posidonia Festival, esdeveniment anual que es realitza de forma continuativa des del 2008, any en el qual va néixer a Formentera, i connectat amb les activitats 2011 del Posidonia Project .

Posidonia MED té base a Espanya (Barcelona) on entre les seves principals activitats es troba el Posidonia Festival. Compta amb una associació representant a Itàlia (Assoc. Posidonia Project Carloforte, organitzadora del Posidonia Festival a Carloforte, Sardenya, Itàlia) i amb una xarxa internacional consolidada d'organitzacions col•laboradores i partners.
Posidonia MED és formada per professionals de diferents sectors i voluntaris que treballen i col•laboren per promoure la conscienciació ecològica i ambiental i el desenvolupament sostenible a través de la comunicació avançada, l'art i la cultura.

Si bé és cert que existeixen moltes entitats mediambientals que s'ocupen de posidonia, Posdonia MED és l'única que se centra en la conservació de la Posidonia oceanica en el mar Mediterrani.
L'enfocament de protecció del Mediterrani és totalment innovador, ja que va més enllà de la conservació genèrica del mar i se centra en un ésser viu en concret: la Posidonia oceanica, com a element clau per a la conservació dels ecosistemes marins i costaners i com a organisme imprescindible per a la vida i la sostenibilitat dels nostres mars i litorals.

Missió: Invertir la tendència de reducció de la Posidonia oceanica en  el Mediterrani.

Visió: Ser una entitat de referència en la conca del Mediterrani en la defensa i conservació de la Posidonia oceanica.

Valors: Tota l'activitat de Posidònia MED es realitza sobre la base dels valors de la sostenibilitat, l'honestedat, el respecte al medi ambient, l'aprenentatge lúdic, l'acció directa, cooperativa, proactiva i positiva.

Objectius

Defensar i protegir la Posidonia oceanica al Mar Mediterrani. 
Sensibilitzar i conscienciar a l'opinió pública sobre la necessitat de protegir la Posidonia oceanica.
Sensibilitzar als grups d'interès sobre la necessitat de protegir la Posidonia oceanica.
Fomentar el Turisme Sostenible a la conca del Mediterrani
Reforçar la base social d'individuals i d’organitzacions, promovent una Xarxa Internacional de Professionals, Organitzacions i Ciutadans per formar una Aliança en l'àmbit Euro-mediterrani promovent una Aliança d'organitzacions per a la Posidonia.

Àmbits d’actuació

Posidonia MED desenvolupa la seva acció en aquestes línies estratègiques d'actuació:

Línia Cultural

Les principals accions d'aquesta línia estratègica són:
-    Posidonia Festival: Festival internacional d'Art, Medi ambient i Desenvolupament Sostenible que es realitza des de l'any 2008 .
-    Altres accions culturals específiques en defensa de la protecció de la Posidonia

Línia educativa

L'educació, entesa com la base del canvi social, es promociona mitjançant les accions:
-    Promoció del desenvolupament del Centre d'Educació Ambiental a la illa de Carloforte (Itàlia), suport als centres similars existents i foment del desenvolupament de nous centres.
-    Posada en marxa d'una oferta educativa en diferents àmbits (escoles, associacions, empreses, bussejadors, navegants, etc.)
-    Promoció de la divulgació científica

Línia Informativa

Gràcies a la informació, s'aconsegueix la sensibilització de la població per la protecció de la Posidonia oceanica, això ho aconseguirem mitjançant la difusió de informació contínua sobre els temes relacionats amb la Posidònia i l'entitat Posidònia MED com per exemple:
-    Definició i promoció de les mesures concretes en defensa de la posidonia
-    Elaboració del documental informatiu sobre posidonia i iniciatives en la seva defensa
-    Creació i promoció de pàgines web i xarxes socials.

Línia Lobbisme

Només exercint pressió en les instàncies legislatives i executives d'Espanya, Itàlia, Paises Mediterranis i la Unió Europea aconseguirem una protecció efectiva de les prades de posidonia i de tot el Mediterrani. Per a això, fem el següent:
-    Promoció directa o indirecta d'accions legals per a la preservació de la Posidonia
-    Incidir en els sectors  relacionats directament amb la temàtica.
-    Evitar ancoratges a les zones de prades de Posidonia oceanica.
-    Pressionar per a la disminució de la pesca d'arrossegament.

Línia Turisme Sostenible

Fomentar el turisme sostenible i la Posidonia com a indicador de qualitat de les destinacions turístiques.

 

logo-posidonia-med.png
 
 
EnglishSpanishCatalanItalian
Inici
Nova Web Posidonia Festival
Enllaços
Sobre nosaltres
Edicions 2015
Edicions Anteriors
Formentera 2010-2008