Ecofestival-Sostenibilitat PDF Imprimir a/e

EcoFestival

Amb el fi dur a terme un EcoFestival veritable és necessari adoptar, progressivament, mesures concretes que puguin posar en pràctica els conceptes de Responsabilitat i Sostenibilitat.

L'organització del Posidonia Festival està desenvolupant algunes accions per a reduir l'impacte del Festival, globalment en el medi ambient i localment a l'illa de Formentera. Bo i axí, tots hem de ser conscients que malgrat que l'organització del Festival està assumint les seves responsabilitats amb el medi ambient i Formentera, això no serà suficient sense la responsabilitat de totes les organitzacions i de cadascun dels participants, que seran els únics responables de les seves accions. 

En qualsevol cas, aquesta és una veritable prova que un altre món no només és possible sinó que está realment en construcció.

Les accions que es realitzaran a l'edició 2009 són:

 

Compensació de CO2

L'organiztació del Posidonia Festival Formentera compensarà el CO2 (responsable del calentament global i del canvi ambiental) emès per l'organització del Festival a través de la plantació d'arbres en un nombre calculat per a compensar la contaminació produïda pe aquesta.  Els arbres es plantaran a Formentera, d'acord amb les autoritats locals i amb les característiques ambientals del lloc.  El valor d'aquesta acció no només està relacionat amb l'absorció del diòxid de carboni, sinó que genera nous boscos (i la consegüent biodiversitat), oxigen i sòl. Aquesta acció és possible gràcies a la col.laboració de l'Ajuntament de Formentera . Fes clic aquí per a veure la plantació d'arbres per a l'edició 2008 del Posidonia Festival.

 

Recollida de brossa i reciclatge

La brossa serà recollida en contenidors diferents per a ser després reciclada, el màxim possible, en cooperació amb Ajuntament de Formentera i CESPA .

 

Plàstics biodegradables

A l'edició del 2009, l'organització del Festival Posidonia utilitzarà plàstics biodegradables per als serveis de càtering.  Aquests plàstics fets de Mater-Bi) seran recollits en contenidors especials per a ser després reciclats en forma de compost.  Aquesta acció és possible gràcies a la collaboració del Consell de Formentera , Novamont i Ecozema 

 

Algunes normes bàsiques per al públic

Cultura de la Pau

 

    Municipality of Formentera   

CESPA     Mater Bi       logo ecozema      

Logo Pnuma     Fundacion mas arboles     Asociacion de Permacultura

 

logo posidonia festival formentera
 
 

 

 
EnglishSpanishCatalanItalian
Inici
Nova Web Posidonia Festival
Enllaços
Sobre nosaltres
Edicions 2015
Edicions Anteriors
Formentera 2010-2008