EcoFestival-Sostenibilitat Imprimir a/e

EcoFestival


Amb el fi dur a terme un EcoFestival veritable és necessari adoptar, progressivament, mesures concretes que puguin posar en pràctica els conceptes de Responsabilitat i Sostenibilitat.
 

L'organització del Posidonia Festival ha estat desenvolupant algunes accions per a reduir l'impacte del Festival, globalment en el medi ambient i localment. Bo i axí, tots hem de ser conscients que malgrat que l'organització del Festival està assumint les seves responsabilitats amb el medi ambient, això no serà suficient sense la responsabilitat de totes les organitzacions i de cadascun dels participants, que seran els únics responables de les seves accions. 

En qualsevol cas, aquesta és una veritable prova que un altre món no només és possible sinó que está realment en construcció.

Las accions per a l'edición 2011 son:


Recollida de brossa i reciclatge

La brossa va ser recollida en contenidors diferents per tal de ser reciclada posteriorment, en la mesura del posible, en cooperació amb l’Ayuntamiento de Carloforte .

Plàstics biodegradables

L’organització del Posidonia festival va utilizar plàstic biodegradable per als serveis de càtering. Aquests plàstics estaven fets de Mater-Bi.

 Tallers, instal.lacions, activitats

Durant el Posidonia Festival van realitzar-se tallers (per a nens i adults) , instal•lacions I activitats centrades en temàtiques ecològiques com el reciclatge, les energies renovables (un sistema d’il•luminació alimentat per bici-generadors), protección dels ecosistemes. Totes les activitats es van realizar seguint els principis del reciclatge i l’estalvi energètic.

Transport col•lectiu

L’organització del festival promou l’us del transport col•lectiu , enlloc del transport privat, com els transports públics i el carsharing

Transports elèctrics

El Posidonia Festival va utlitzar vehícles elèctrics per als desplaçaments interns de l’equip gràcies a  Ischida, en el marc del Movirìndi, un projecte de Mobilitat Sostenible a Cerdenya.

Productes locals – Km zero

L’organització del Festival promou el consum de productes locals i Km 0 en tots els sectors, des de l’alimentació (preferiblement ecològica) fins a la logística.

Reducció del consum de plàstics i paper

Entre les accions de comunicación i producción que posen particular atenció al respecte al mediambient, hi ha:

-    Us majoritari de mitjans i suports digitals, enlloc del paper o del plàstic
-    Us de paper reciclat i altres materials reciclats

Les accions que se han realitzat hasta l'edició 2010 són:

Recollida de brossa i reciclatge

La brossa ha estat recollida en contenidors diferents per a ser després reciclada, el màxim possible, en cooperació amb Ajuntament de Formentera i CESPA .

 

Plàstics biodegradables

L'organització del Posidonia Festival ha estat utilitznt plàstics biodegradables per als serveis de càtering.  Aquests plàstics fets de Mater-Bi) han estat recollits en contenidors especials per a ser després reciclats en forma de compost.  Aquesta acció ha estat possible gràcies a la collaboració del Consell de Formentera , Novamont i Ecozema 

 

Compensació de CO2

L'organiztació del Posidonia Festival ha estat compensant el CO2 (responsable del calentament global i del canvi ambiental) emès per l'organització del Festival a través de la plantació d'arbres en un nombre calculat per a compensar la contaminació produïda pe aquesta.  Els arbres es han plantat a Formentera, d'acord amb les autoritats locals i amb les característiques ambientals del lloc.  El valor d'aquesta acció no només està relacionat amb l'absorció del diòxid de carboni, sinó que genera nous boscos (i la consegüent biodiversitat), oxigen i sòl. Aquesta acció ha estat possible gràcies a la col.laboració de l'Ajuntament de Formentera


logo posidonia festival formentera
 
 
EnglishSpanishCatalanItalian
Inici
Nova Web Posidonia Festival
Enllaços
Sobre nosaltres
Edicions 2015
Edicions Anteriors
Formentera 2010-2008