Discover Posidonia Oceanica Imprimir a/e

Discover Posidonia Oceanica

El Posidonia Festival, en col.laboració amb el Vellmari Diving Centre ofereix al públic l'oportunitat d'observar la Posidonia oceanica i el seu ecosistema submarí.

Durant els dies del festival és possible apuntar-se a les activitats del programa “Discover Scuba Diving” (Bateig) de l'organització PADI (valorat en 62 €) al preu especial de 35 €.  Aquesta activitat consisteix en una primera experiència de busseig: un passeig submarí sota la supervisió d'un instructor de busseig, de com a mínim 15 minuts de durada.

El lloc escollit serà preferiblement (depenent de les condicions meteorològiques) l'escull-barrera de Posidonia oceanica de la badia d'Es Pujols, l'exemple més representatiu de l'evolució d'aquests monuments naturals, el valor dels quals va ser declarat, entre d'altres, Patrimoni Natural Mundial.

L'activitat tindrà lloc els matins (de 10 a 13 h) del divendres 22, el dissabte 23 i el diumenge 24 de maig per a tots aquells que hagin realitzat la inscripció prèvia en el centre Vellmarí.  La inscripció es considerarà completa amb l'ingrés de la quantitat total.
Per rebre informació sobre el programa i les inscripcions (número limitat) escriviu a:  Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la

 

SEMBRADA POPULAR DE POSIDONIA OCEANICA

Tenint en compte la dificultat natural que presenta la Posidonia oceanica de respondre a les perturbacions provocades pels impactes, tant d'origen natural com antròpic, i al fenomen cada vegada més extès de la regressió dels prats a tota la Mediterrània, la comunitat científica aposta actualment per invertir esforços en la obtenció de tècniques eficients en la repoblació de Posidonia oceanica.

Una de les tècniques que s'estan desenvolupant, avalada per convenis amb l'Instituto Mediterráneo de Estudios Avanzados (IMEDEA), tant a Eivissa com a la regió de Múrcia, és l'aplicació de sembra de llavors germinades de Posidonia oceanica.


Aquesta sembra popular estrena una novetat que la converteix en un projecte pilot: la utilització de l'estoc natural produït pel desarrelament de plantes de Posidonia oceanica, a causa de fenòmens naturals (temporals de mar principalment). Formentera és un marc idoni per assajar i aplicar aquesta nova tècnica de repoblació combinada de llavors i plantes desarrelades. La Conselleria de Medi Ambient del Consell de Formentera decideix avalar el projecte de recol.lecció i monitorització de llavors i plantes de Posidonia oceanica per a finalitats de repoblació a l'àrea de la preservació dels prats, que actualment executa el centre Vellmarí (PITIUSUB S.L.)

Dates i localitzacions

S'estableixen dues àrees de sembrada de llavors i plantes.


- Àrea cota zero: Aquesta zona s'ubica entre aquelles àrees del litoral on el prat es trobi a cotes més superficials (<1m de profunditat). La convocatòria de la sembrada a cota “zero” estarà dirigida a tots els centres escolars de Formentera, per a edats d'entre 8  i 14 anys, i al públic en general.
Dia de l'actuació: 5 de juny 2009


- Àrea de prat degradat: Aquesta zona s'ubicarà en aquells punts on la degradació del prat sigui evident.  Aquesta àrea es troba a una batimetria més profunda, al voltant dels 10 metres, i faran falta equips de busseig autònom. La convocatòria de la sembrada a la zona degradada anirà dirigida a tots els voluntaris amb titulació de busseig que hi estiguin interessats.
Dia de l'actuació: 6 de juny 2009

 

 Vellmari Diving Centre        Municipality of Formentera

logo posidonia festival formentera
 
EnglishSpanishCatalanItalian
Inici
Nova Web Posidonia Festival
Enllaços
Sobre nosaltres
Edicions 2015
Edicions Anteriors
Formentera 2010-2008