Posidonia Cinema Imprimir a/e

Posidonia Cinema 

MOSTRA DE DOCUMENTALS I MEDI AMBIENT

A la Sala Cinema durant el festival s'hi projectarà el festival de cinema mediambiental Posidonia Cinema.
Totes les projeccions són gratuïtes.

PROGRAMA

 

Utopía (Espanya, 2008). Dir: Alex Ruiz, Lucho Iglesias

PROJECCIÓ I PRESENTACIÓ A CÀRREC DELS DIRECTORS

Utopia

El canvi climàtic és una realitat al segle XXI, però existeix un grup d’homes i dones que creuen en la utopia de fer compatible el progrés social i la tecnologia. El seu testimoni queda recollit en aquest documental.

 

Nosotros alimentamos el mundo (Àustria, 2005). Dir: Erwin Wagenhofer

 Nosotros Alimentamos el Mundo

Documental sobre els aliments i la globalització, sobre els pescadors i els agricultors, sobre els camioners de llarga distància i els homes de negocis de grans companyies, sobre la circulació d’aliments. El film ofereix una visió del procés de producció del nostre menjar i ens respon a l’interrogant sobre quina relació tenim tots nosaltres amb la fam al món.

 

Ríos y Mareas (Alemanya, Finlàndia, Regne Unit, 2001)  Dir: Thomas Riedelsheimer      

 Millor documental als festivals de Montreal i San Francisco 2003. 

Rivers and Tides

Documental sobre el treball de Andy Goldsworthy, artista escocès que treballa des de fa vint anys creant obres d’art a boscos i rius de tot el món, utlitzant com a eina les seves mans. En els seus treballs utilitza pètals, llana, fulles, gel o pedres moldejades a la llum del sol, per la humitat o les marees.

 

La Sal (Espanya, 2008). Dir: Carmelo Convalía

Salt

El periodista navarrès afincat a Formentera Carmelo Convalía dirigeix un documental sobre les salines de Formentera.

 

Ralco, un mal negocio (Chile, España, 2008). Dir: Nicolás García, Xavier Vaqué

Sol d’Or al Millor Documental Nacional FICMA 2008

PROJECCIÓ I PRESENTACIÓ A CÀRREC DELS DIRECTORS

Ralco un mal negocio

A la Serralada dels Andes, a Xile, els últims indígenes “Pehuenche” han de deixar les seves terres ancestrals a causa de la construcció d’una gegantesca presa hidroelèctrica. El film explica la història d’alguns dels seus habitants.

 

EL SOMNI  (Espanya, 2008) Director: Christopher Farnarier

 El Somni

Des de la nit dels temps, un home camina al capdavant del seu ramat al ritme de les estacions. El pastor transhumant pertany al nostre imaginari col•lectiu. Joan "Pipa" és un dels últims representants d’una tradició mil•lenària. L’acompanyem en el seu últim viatge transhumant cap als Pirineus catalans. Dia rere dia, compartim amb ell la seva intimitat, descobrim el passat i el present d’un home que estima el seu ofici i que respira l’alegria de conviure lliurement amb la natura. Però l’abandonament de la terra, la industrialització i el creixement desenfrenats, la febre urbanística, la multiplicació de noves infraestructures i, ara, el canvi climàtic posen punt i final al somni i ens condueixen cap a un futur incert. La desaparició de la transhumància és signe de progrés o mort de la nostra civilització?

 

Cry Sea / Mar de lágrimas (Italy, 2007). Dir: Carfi Mohmud, Luca Cusani 

Sol d’Or al Millor Documental Internacional, FICMA 2008.

Cry Sea/Mar de lagrimas

Uns 500 bucs pesquers europeus amb tecnologia punta s'endinsen en aigües senegaleses i pesquen quantitats enormes de peixos pel mercat europeu. A Senegal, 15 000 piragües intenten diàriament capturar les restes de la pesca europea per a alimentar a 600.000 persones. Els bucs europeus disposen de radars i GPS per a detectar els bancs de peixos i pescar sense interrupció durant dos mesos. Els experts afirmen que, en deu anys, no quedaran peixos en les aigües senegalesas i això provocarà una tragèdia humana.

 

Reservas Marinas. Restaurando los océanos- Greenpeace

 Greanpeace

Un treball de divulgació produït per Greenpeace sobre l’efectivitat de les reserves marines en la recuperació de la fauna i la flora marina. La cinta mostra l’experiència a Canàries i en altres reserves marines del món i la forma com la seva implantació ha sigut positiva per la recuperació de la biodiversitat oceànica.

 

VEUS QUE MAI SENTIREM (2009) - Leandro Blanco - Imatges d'Hugo Mazavillani,Manu San Félix, Leandro Blanco

Amb les veus que mai sentirem, reflecteix el seu art amb un missatge molt profund de la percepció equivocada que la humanitat té dels animals.
 

FESTIVAL ITINERANTE DE CORTOMETRAJES LA BOCA DEL LOBO

La Boca Del Lobo

EEl “Festival Itinerante de Cortometrajes La Boca del Lobo” ha arribat aquest 2009 a la seva desena edició consolidat i reconegut dins el circuit de festivals nacionals i internacionals. Després de l’èxit aconseguit el mes d’octubre passat a Madrid, el vaixell del festival atraca al port de Formentera amb més de 250 curtmetratges de 28 països diferents per projectar en el POSIDONIA FESTIVAL.

 

 

Posidonia Festival agraeix:

ficma

 

 

logo posidonia festival formentera
 
 
EnglishSpanishCatalanItalian
Inici
Nova Web Posidonia Festival
Enllaços
Sobre nosaltres
Edicions 2015
Edicions Anteriors
Formentera 2010-2008